Még a saját álmait is felülmúlta a világbajnokságra készülő diósgyőri atléta

Megosztás

Tóth Anna úgy szeretne majd lejönni a pályáról a budapesti vb-n, hogy a szívét és lelkét is beletette a futásba.

Mint már írtunk róla, első diósgyőri atlétaként Tóth Anna is ott lehet majd Magyarország legnagyobb sporteseményén, a jövő hétvégén kezdődő atlétikai világbajnokságon. A Diósgyőr sprintere sajtótájékoztatón beszélt a világbajnokságig vezető útról:

“A szezon elején úgy álltam a világbajnoksághoz, hogy mindent bele szeretnék adni, hogy kvalifikáljak rá” – idézi a sportolót a DVTK honlapja. “A felkészülés elején viszont összeszedtem egy serülést, de ez nem elvette a kedvem, hanem csak még nagyobb motivációt adott, hogy ennek ellenére is meg fogok tenni mindent, és rajtam nem fog múlni. Egy lesz, ami lesz felfogás szerint versenyeztem és így sikerült még a saját álmaimat is felülmúlnom. Az idén szerettem volna többször 13 másodperc alatt futni, ami az országos bajnokság fantasztikus atmoszférájában sikerült először, utána pedig minden összejött.”

“Ami a világbajnokságot illeti szeretnék majd úgy lejönni a pályáról, hogy a szívemet és lelkemet is beletettem a futásba. Minden erőmmel azon leszek, hogy a legnagyobb büszkeséggel képviseljem a DVTK-t és Magyarországot.”

“Illetve, ahogy anyukám szokta mondani, szeretnék mosolyogva lesétálni a rekortánról. Utána pedig szeptember első két hetében is versenyezni fogok, hogy előnyt nyerjek a párizsi olimpiai kvalifikáció szempontjából.”

Tigyi József, Tóth Anna edzője a célokról így nyilatkozott: “A világ atlétikájában már kijutni is egy óriási dolog, az pedig, hogy ő ranglistáról tette ezt meg különösen növeli az értékét. A budapesti mezőnyben, ahogy a korábbi világversenyein is, ő lesz a legfiatalabb induló. A célok tekintetében viccesen lehet úgy fogalmazni, hogy érjen célba a saját lábán nagy esőről lévén szó, viccet félre téve pedig, ha hiba nélkül ér be az ő esetében ez 13mp-en belüli futást eredményezve. Ha a csütörtöki elődöntőkben is futhatna az óriási dolog lenne. A szezonban futott eredményei pedig már nem a kincstári optimizmus kategóriájába tesznek egy lehetséges olimpiai kvalifikációt Párizsba, illetve alapjai lehetnek egy hosszú és eredményes pályafutásnak is.”

“Amikor 10 évvel ezelőtt elkezdtük azt a munkát, hogy visszaépítsük a nagy DVTK-t pontosan az ilyen pillanatokért kezdtük el – mondta el Szabó Tamás, a DVTK főtitkára.

További részletek a dvtk.eu honlapon.

Fotó: Szabó Krisztián

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek